Fodervärd

Fodervärd

"Kattens ögon är en bro till en värld bortom den värld vi känner till." - L.Hollyn

S*Rytorps Desire

Nyfiken på att bli fodervärd?

S*Rytorps Hunter for Love, TUV n 62

Hunter!

S*Rytorps Desire & S*Rytorps Sweetest Thing, båda TUV d 62

Vad finns här?

S*Rytorps In the Name of Love & S*Rytorps Sweetest Thing, båda TUV d 62.

Systrar!

Vi har ännu inte haft någon katt på foder, men kan tänka oss både en hona och en hane:


  •  Du ska ha ett genuit kattintresse!
  •  Du bör bo innom en om en radie på 30 mil av Göteborg.
  •  Du får möjlighet att lära dig det mera om kattuppfödning, kattavel och kattutställning!
  •  Du får möjlihet att följa en kull kattungar - från födsel till flytt.
  •  Du får en ny familjemedlem för resten av ditt liv!

Fodervärd


Nyiken på att bli fodervärd? Läs mer här! 

 

Vi har nu bestämt oss för att prova ett nytt grepp i vårt katteri. Vi har i dagsläget en lagom stor grupp katter för vad som passar för vårt hem och vår familj. Samtidigt skulle vi vilja utveckla vår avel och skulle då behöva ytterligare en avelshona och kanske också en ny avelshane i framtiden. Eventuellt vi vill ha en fodervärd till en hon- eller hankattunge från vår nästa kull. Den planeras till hösten 2015. Det viktiga med att ha en katt på foder är givetvis att katten får all den kärlek och uppmärksamhet som den behöver, även om den inte bor hos oss. Vi vill inte heller samla på oss många katter då det ofta finns individer som inte trivs när de blir för många. Alla måste få sin egen del av uppmärksamhet, lek och kel. Är du  intresserad av att bli fodervärd? Kontakta mig, så kan vi pratas vid.


Därför vill jag nu ge lite information om vad det kan innebära att vara fodervärd åt en S*Rytorps katt! Det är givetvis både roligt och ansvarsfullt att vara fodervärd. Men på det stora hela så fungerar det så här:


Du som fodervärd betalar ett reducerat pris eller ingenting alls för katten. Under fodervärdstiden bor katten hos dig men ägs av mig. När fodervärdstiden är avslutad övergår katten i din ägo. Hur lång tid fodertiden gäller regleras i ett tydligt avtal mellan dig och mig.

Under fordervärdstiden är det jag som uppfödare som står för alla kostnader som rör avelsarbetet, dvs. försäkringar, veterinärbesök, hälsotester, parningsavgifter, med mera. Som fodervärd har du katten boende i ditt hem och där är det du som står för kattens dagliga vård, så som mat, sand och allt som rör lek, kel och uppmärksamhet. Eventuell veterinärvård som är utöver avelsarbetet står du som fodervärd också för.

Det vore roligt om du som fodervärd också är intresserad av utställning, då jag kommer att vilja ställa ut katten. Om inte så kommer jag ändå att vilja ha tillgång till katten i stamband med de utställningar som vi kommer överens om. Jag står givetvis för alla kostnader som rör de utställningar som jag vill anmäla katten till.


Att vara fodervärd innebär att katten bor hemma hos dig under dräktigheten, förlossningen och kattungetiden. Vid tiden för parning behöver jag som ägare tillgång till honan. Under de första veckorna efter att kattungarna fötts får man vara beredd på att ta emot mig/oss för att vi ska kunna följa kattungarna noga. Vi behöver dokumentera och följa upp kattungarnas utveckling. När kattungarna blivit lite större får man vara beredd på att ta emot intressenter i sitt hem, det kan bli några stycken så man får inte vara rädd för att träffa nya människor! :-) Hur många kullar som honan ska få reglerar vi i avtalet mellan oss, men när fodervärdsavtalet har löpt ut, kastreras katten och övergår i din ägo.


Vi kommer att skriva ett avtal, så ingenting blir oklart. Tanken är helt enkelt att vi vill kunna ha en hona till i avel som ska kunna växa upp under de bästa möjliga former. Vi vill också ge den som är nyfiken och intresserad av kattavel möjlighet att vara med från början och se hur det går till!


Ett krav kommer dock att vara att avståndet mellan dig och mig inte är för långt.


Katterna är otroligt viktiga för oss och för att ett fordervärdssammarbete ska fungera är det viktigt att vi lär känna varandra och kommer bra överens. Våra katter är enormt viktiga och vi vill att de ska få det bästa liv som tänkas kan. Genom att bli fodervärd kan du lära dig massor om katter, avel, genetik utställning, men framför allt få dela livet med en helt fantastisk Turkisk Van! Är du den personen vi söker? Hör gärna av dig så kan vi prata vidare!


rytorps@gmail.com eller 0705-213180


We will not translate this page in to english because we will not have a cat in a fosterhome or in a co-owner home that far from us.

Härliga bilder på olika kattungar!