Red Hot Chili Peppers kullen

Kattungar

"Minsta lilla katt är ett mästerverk" - Leonardo Da Vinci

S*Rytorps Dani California, S*Rytorps Venice Queen & S*Rytorps Charlie

Red Hot Chili Peppers kullen


S*Rytorps Rain Dance Maggie


S*Rytorps Rain Dance Maggie - TUV d 62

S*Rytorps Venice Queen


S*Rytorps Venice Queen - TUV d 62

S*Rytorps Dani California


S*Rytorps Dani California - TUV 62

S*Rytorps Red Hot Chili Peppers kull - några korta fakta:


  •  Kullen föddes flera dagar senare än beräknat.
  •  Det blev fyra honor och en stor hane!
  •  Lilla Ditty blev vår oförglömliga kämpe. Efter ca 1 månad i sitt nya hem orkade hennes lilla hjärta inte mer och hon fick somna in.
  •  Kullen är namngiven efter Red Hot Chili Peppers musik.
S*Rytorps Charlie

S*Rytorps Red Hot Chili Peppers - kull


Fem små fjun föddes hos oss den  22  april 2012.  Kullens föräldrar är den danska hanen SC DK*Safkan Kedis Zeus, som vi fick glädjen att låna  till en parning av mina danska vänner Pernille  och Mads. Kullens mamma är vår Diva, CH S*Rytorps Holy Diver.  (scrolla längst ner för sista bilden!)


Divas första kull föddes den 22 april 2012 efter att vi väntat och väntat och väntat... Det parningsdatum som vi först trodde stämde stämde inte och sedan bestämde sig Diva att vänta ytterligare några dagar. Till sist kom dom i alla fall! Fyra honor och en hane. Tre röda honor, en svart sköldpadda och en svart hane.


Efter några dygn visade det sig att den svarta sköldpaddan, född som nummer fem, inte ville öka i vikt. Det blev ett kämpande utan dess like där både hon och jag gjorde allt vi kunde för att hon skulle överleva. Hon låg efter sina syskon hela uppväxten men när hon flyttade vid 16 veckors ålder så var hon normalstor. Kattungen fick namnet S*Rytorps Pretty Little Ditty. Ditty hade en vit topp på svansen och hon lyttade hem till Linda och Mikael i Karlstad.


Den första honan som föddes i kullen var en vacker röd hona med helt underbar ögonfärg. Jag bestämde mig för att behålla henne, hon fick namnet S*Rytorps Rain Dance Maggie. Tyvärr visade det sig att Maggie inte trivdes i ett hem som vårt, med avel och utställningar. Hon behövde en lugn och trygg miljö i ett hem där hon fick all uppmärksamhet.


Hona nummer två var också röd och hon blev kullens lugnaste tjej. Supertypad med vackra bärnstensfärgade ögon och kraftig benstomme. Hon fick namnet S*Rytorps Dani California. Efter några turer hamnade hon hos Angelica och Firat som också äger Divas syster Lady. Ett toppenhem där hon trivs som fisken i vatten!


Hona nummer tre fick namnet S*Rytorps Venice Queen, också en vacker röd tjej med skinn på näsan! Hon flyttade till Stockholm och fick en bästa vän i den röda Vanhanen Zvante. Venice och Zvante har ett helt underbart liv hos Eva och Bosse med en stor inhängnad trädgård att busa i. I framtiden hoppas vi på att Venice och Zvante får en fin kull tillsammans!


Den fjärde kattungen i kullen, den största, var den svarta hanen S*Rytorps Charlie. En supercharmig hane som vill vara med i alla lägen. När alla andra sov så ville han bara vara med oss människor. Han flyttade också till Stockholm och blev stans prins hemma hos Helena och Connie. Där får han följa med ut på turer i koppel och i vagn. Men allra helst sitter han i sin mattes luva på jackan och charmar alla han möter.

S*Rytorps Charlie & S*Rytorps Pretty Little Ditty

S*Rytorps Pretty Little Ditty