Ronnie James Dio kullen

Kattungar

"Minsta lilla katt är ett mästerverk" - Leonardo Da Vinci

S*Rytorps Hunter for Love & S*Rytorps Lady of the Lake









Ronnie James Dio kullen










S*Rytorps Lady of the Lake


GIC S*Rytorps Lady of The Lake - TUV d 62

S*Rytorps Heaven and Hell


S*Rytorps Heaven and Hell - TUV n 62

S*Rytorps Hunter for Love


S*Rytorps Hunter for Love -TUV n 62

S*Rytorps Ronnie James Dio kull - några korta fakta:


  •  Flera var intresserade av Lady innan hon hamnade hos Angelica och Firat - vilken fullträff!
  •  En liten sköldpaddflicka till föddes i kullen, mellan Lady och Heffa, men hon vägde mycket mindre än sina syskon och dog innan hon var ett dygn gammal.
  •  S*Wailet's Perdita var en katt jag fick låna av Wailett Brynning,  annars hade denna kullen aldrig varit möjligt, för det är jag evigt tacksam!
  •  Detta blev Perditas första och enda kull.
CH S*Rytorps Holy Diver

S*Rytorps Ronnie James Dio - kull


Så efterlängtad denna kullen var! Jag hade försökt få en kull efter Fia och Ramti och sedan efter Perdita och Ramti men hade otur på olika sätt med båda försöken. Detta var andra försöket med Ramti, IC S*Tufvans Rum Tum Tugger och S*Wailet's Perdita.  Det lyckades och fyra fina kattungar blev resultatet.  (Scrolla längst ner för bildtext!)


Perdita visade att något var på gång vid nio på kvällen.  Förlossningen satte igång på allvar vid midnatt. Perdita lurade mig mer än en gång och tog plötsligt en matpaus mitt i värkarbetet men fortsatte sedan.


Den första kattungen som föddes var S*Rytorps Lady of the Lake. En röd hona. Jag kände mig så nöjd när hon var född och kände mig där efter trygg med att Perdita skulle klara förlossningen bra.   Lady flyttade hem till Angelica och Firat. Där har hon nu blivit mamma till två fina kullar och lever livet som en drottning förtjänar. Lady har hunnit bli Internationell Champion på utställning.


Ladys bror S*Rytorps Heaven and Hell, en svart kille med endast en svart svans och helt vitt huvud föddes som nummer två och han var jättestor redan vid födseln! Vägde 120g. Jag valde att kalla honom för "Snow" länge då han var helt vit på huvudet. Men han blev sedan Heffa, som Heffaklumpen då han var så stor.  Snow blev sedan ett begrepp jag  har använt för alla Turkisk Van-kattungar med vitthuvud. Heffa hade glädjen att flytta med sin bror till Mattias, Sara och deras familj i Jönköping.


Nu var klockan 4 på natten och jag trodde Perdita var färdig. Jag gick nöjd och la mig. Nästa dag frågade min make Andreas hur det gått och jag berättade om kattungarna. Han gick till köket och passade då på att kika på kattungarna.  När jag gick ner till dem så låg där två till!  Jag frågade Andreas om det och han sa att han inte förstod hur jag räknade! :-)


S*Rytorps Hunter for Love, en svart hane med endast en fläck på huvudet och en svart svans , men med mycket läcker typ hade också fötts. Han blev också en jättestor kille, när jag vägde honom på morgonen vägde han mer än sin bror men då hade han hunnit dia lite. Hunter flyttade också med Heffa till Mattias och Sara.


Den sista kattungen var Diva - min katt som jag väntat på så. Min nya avelshona. S*Rytorps Holy Diver. Så vacker redan från början. Så speciell oh med en sån otrolig karaktär.   Med henne började ett nytt kapitell i S*Rytorps avelshistoria.


CH S*Rytorps Holy Diver