Smashing Pumpkins kullen

Kattungar

"Minsta lilla katt är ett mästerverk" - Leonardo Da Vinci

Busgänget i Smashingpumpkinskullen. Från vänster S*Rytorps Meladori, S*Rytorps Starla, S*Rytorps Machina, bakom S*Rytorps Glissandra och S*Rytorps Transformer.
Smashing Pumpkins kullen


S*Rytorps Transformer

S*Rytorps Transformer - TUV d 61

S*Rytorps Meladori

S*Rytorps Meladori - TUV f 61

S*Rytorps Starla

S*Rytorps Starla  -

TUV d 63

S*Rytorps Smashing Pumpkins kull - några korta fakta:


  •  I kullen blev fyra kattungar blåögda och en oddeyed. Vad jag vet har det inte hänt förut på en så pass stor kull!
  •  Kullen drabbades av en elak bakterie när de var ca.7 veckor. Ingen veterinär kunde begripa vad det var. Men efter lite hjälp från Wailett vände det och kattungarna blev helt friska. Om ni tittar på kattungarnas individuella bilder så ser ni att de ser lite slitna ut både i hull och päls på 9 veckors bilderna. Det var då det vände, därefter blev de friska och pigga igen.
  •  Glissandra med den vita svanstippen flyttade hem till Linda och Mikael som ockdå ägde lilla Ditty från RHCP-kullen. Så var cirkeln sluten.
S*Rytorps Glissandra
S*Rytorps Machina

S*Rytorps Smashing Pumpkins-kull


Divas andra kull tillsammans med Zigge,  CH DK*Silkyvans Prius,  TUV d 61,  blev fem vackra och busiga kattungar. Diva  födde fem stora kattungar precis som första gången, varav fyra honor och en hane, det, precis också, som första gången.   (scrolla längst ner för sista bilden!)


Diva sov bredvid mig och Filippa hela natten och på morgonen , tidigt, var hon orolig och ville ha min uppmärksamhet. Vi gick in det lilla bolåderummet jag inrett. 


Nästan direkt var värkarna i gång, men det tog en stund innan Trisse, S*Rytorps Transformer, kom ut. Han var mycket stor, vilket alla Divas kattungar har varit.  Han var mycket vackert tecknad och jag såg direkt att det var en hane. Trisse hittade sitt hem hos Linda och hennes familj i Västerås. Där lever han nu livet med en Turkisk Van hona som sällskap samt två goa hundar.


Kattunge nummer två kom nästan direkt efter. Det visade sig vara en sköldpadda, men hon hade inget svart på huvudet , endast på svansen. Huvudet var vackert symetrikst tecknat med färg ner till ögonvrån. Jag blev genast förtjust i henne.  Hon fick namnet S*Rytorps Meladori.  Meladori kom att flytta hem till  Fanny och hennes vankastrat Comos. De blev genast vänner.


Den tredje kattungen hade allahs tumavtryck och var en röd hona men fin typ. Hon fick namnet S*Rytorps Starla. Barnen sa att nament Starla betydde stjärna och att fläcken på hennes rygg var just den stjärnan.  Starla flyttade hem till Ylva och Stefan, S*Megalaster's, som också äger Zigge, hennes pappa.  Där har hon lekt och busat med alla katter sedan dess.


Den fjärde kattungen som föddes var den största och så förblev det resten av kattungetiden. Kattungen, S*Rytorps Glissandra, är en vanhona med skinn på näsan. Nog den tuffaste katten i kullen. Gliss fick också den vita toppen på svansen, precis som Ditty hade i Divas första kull. Gliss flyttade hem till Linda och Mikael i Karlstad och fick två skogisar som vänner.


Den femte kattungen i kullen blev S*Rytorps Machina som jag först trodde var en svart hane, men när jag tittat närmare såg jag att  det var en svart sköldpadda till. Hon fick en jättefin typ och en lugn och lite mer försiktig karaktär. Machi flyttade hem till Jossa och hennes familj i Strömstad där hon blev vän med deras huskatt.S*Rytorps Glissandra & S*Rytorps Machina