U2 kullen

Kattungar

"Minsta lilla katt är ett mästerverk" - Leonardo Da Vinci

U2-kullen med mamma S*Vindilens Fia Fläkt

U2 kullenS*Rytorps In the Name of Love - TUV d 62

S*Rytorps In the Name of Love


S*Rytorps In the Name of Love -

TUV d 62

S*Rytorps Desire


S*Rytorps Desire -

TUV d 62

S*Rytorps Pride


S*Rytorps Pride -

TUV d 62

S*Rytorps U2 kull - några korta fakta:


  •  U2 kullen döptes efter ett av mina absoluta favorit band.
  •  Jag ställde ut kullen i kull klass och som individuella innan de flyttade - en rolig upplevelse!
  •  Detta blev Fias första och enda kull, då hon tyvärr drabbades av livmoderinflammation senare och blev kastrerad.
  •  Tråkigt nog gick ingen av kattungarna i U2 kullen vidare i avel.
S*Rytorps Sweetest Thing

S*Rytorps U2-kull


Det är så klart alltid något visst med den första kullen. Jag hade fått så fint stöd och hjälp av mina uppfödare att jag helt enkelt blev sugen på att para mina två obesläktade turkar, S*Vindilens Fia Fläkt och S*Tufvans Turiddu. De fick fyra kattungar tillsammans.  (Scrolla längst ner för bildtext!)


När det var dags för nedkomst var Fia  orolig och ville inte att jag skulle lämna henne en sekund. Hon var nog den bästa lärarinnan jag haft. Så här i efterhand inser jag att hennes förlossning varit både snabb, relativt enkel och enligt alla skolböcker.  Min goda vän Elisabeth var med hela tiden och var mitt stöd i detta, min första planerade kattförlossning!


Den första ungen som föddes var S*Rytorps In the Name of Love, Love. En röd hona med läckra eyeliners. Hon var vackert och symetriskt tecknad vilket gjorde att intresset för henne var stort. Hon flyttade  ut till öarna med sin nya matte Julia.


Kattunge nummer två blev en hane som blivit en kopia av sin pappa Ture. S*Rytorps Desire (Desajer - för er som inte förstår uttalet)  blev en härligt stadig kille som flyttade till Lund till Tim och Jasmin. Han är känd i området då han hans människor tar ut honom i koppel ofta. Han är högt älskad och lever som en prins!


Näst kom S*Rytorps Pride, en hane med rikgit rävröd hane som blivit både stor och ståtlig. Pride flyttade hem till Andre och Annika. När de i sin tur flyttade fick han gå ut. Tyvärr gillade han det väldigt mycket, så mycket att ingen annan katt i området gick säker. Nu bor han hos Andrés mamma och har det riktigt gott.


Sista och minsta kattungen är S*Rytorps Sweetest Thing,  Sweetie. Denna tjejen fick jag en speciell relation till. Hon flyttade men i sin första familj funkade det inte så bra, så hon fick komma hem till mig igen. Hon bodde hos mig tills hon blev 6 månader och då tyckte jag det var dags att testa om hon var redo  igen. Den första som ringde på min annons var Margareta, mamma till Tim som äger Desire.  Sweetie har bott där ända sedan dess och träffar med jämna mellanrum sin bror ockdå.

 

S*Rytorps Sweetest Thing