Om

Om - S*Rytorps Turkisk Van

"En enda liten katt gör att man inte kommer hem till ett tomt hus - man kommer hem." - Pam Brown


CH S*Wi'nte Sams River Song & Saga Berggren

S*Rytorps Turkisk Van


Några viktiga år för vår uppfödning:


  •  2005 - Köpte våra första Turkiska Vanar
  •  2006 - Prefixet S*Rytorps registrerades in i Sverak och FIFe
  •  2007 - Vår första kull föddes
  •  2008 - S*Rytorps blev ett Sverakdiplomerat katteri
  •  2010 - Diva  föddes.
  • 2013 - Rivan flyttade in.
CH S*Wi'nte Sams River Song & Filippa Berggren

Filippa, 3 år, när hon leker med Rivan i badrummet.

Saga & IC S*Rytorps Lady of the Lake TUV d 62
Saga Berggren & S*Rytorps Charlie

Saga, 4år, håller i en av sina favoriter, S*Rytorps Charlie.

CH S*Rytorps Holy Diver & Filippa Berggren.

Filippa som bebis, vinkar till den nyfikna Diva .

Om oss


Här kan du läsa mer om oss som finns bakom stamnamnet S*Rytorps Turkisk Van, och hur det blev just det namnet!


Människan bakom stamnamnet S*Rytorps


Jag som är människan bakom stamnanmet S*Rytorps hette Emma Rytorp tills den 1 juni 2011 då jag och min man Andreas gifte oss. Numera heter jag Emma Berggren. Jag har haft katter i hela mitt liv. Intresset för kattuppfödning har jag nog haft sedan barnsben men det  väcktes till liv i samband med att jag bestämde mig för att köpa min första Van.


Historien om Rytorp


Namnet Rytorp tog min farfar som på den tiden hette Karl-Erik Johansson. På hans arbete fanns många med det namnet och för att förenkla ville han byta efternamn. Han fick då några förslag på namn och det som han tyckte bäst om var Rytorp. Jag minns inte det exakta året då han bytte namn men minns att det var tidigt 1970-tal. 

Jag har alltid varit stolt över det efternamnet då det är ovanligt och för att det bara är min släkt som heter det. Nu har jag själv bytt efternamn, vilket inte var något lätt beslut, men namnet lever nu också vidare i min kattuppfödning, S*Rytorps Turkisk Van!


Familjen


Jag bor tillsammans med min familj i Romelanda norr om Kungälv. Det är jag, min man Andreas och våra döttrar Saga och Filippa och självklart våra katter som bor i vårt röda hus "uppe på toppen!" Vi har en enorm utsikt över älven och en härlig natur runt hörnet.

Vi flyttade hit ut sommaren 2009 och det var också då vi byggde om en lekstuga till kattrum med tillhörande rastgård. Huset var perfekt när vi hade en fertil hane som tog emot damer. Nu är det jätte bra som utegård till katterna.Till vardags arbetar jag som platschef på Scandinavian Photo i Mölndal och på fritiden är jag engagerad som ledamot i Föreningen Vangoran. Tidigare var jag också sekreterare i Västsvenska Kattklubben, numera är jag endast medlem.


Är du nyfiken på rasen Turkisk Van eller på en kattunge från oss? Tveka inte att höra av dig, vi finns på telefon och mail: 0705-213180 eller rytorps@gmail.com


Välkommen!

Saga pratar med lilla Lady.