Utställning

Utställning

"Att bada en katt kräver råstyrka, uthållighet, kurage - och en katt. Den sista ingrediensen brukar vara en svåraste" - Stephen Baker

SP & IC S*Tufvans Turiddu och matte Emma Berggren. Foto: E.Sjöqvist.

"Det viktiga är inte att vinna utan att spinna väl." - Fredrik Vrang


Kommande utställningsplaner!
  • Dacke - Juni

Planerar att komma med Harry

  •  VÄK - Juni

Planerar att komma med Harry


SP & IC S*Tufvans Turiddu hos domare Dorthe Kaae.

Tures sista rosett, FIFes kokard när han van den högsta titeln, Supreme Premier.

IC S*Tufvans Rum Tum Tugger, i panelen på RHK.

CH S*Rytorps Holy Diver & Emma Berggren, foto: S.Takano

CH S*Rytorps Holy Diver och Emma på Vangorans special.

Utställning


Här kommer vi att berätta om  våra  tidigare erfarenheter och våra framtida planer av utställning.


Utställning är något som jag åker på med största nöje! Jag älskar att visa upp min ras, träffa mina likasinnade kattvänner och uppfödarkollegor och dessutom få chansen att visa upp mina katter för människor som kanske aldrig sett rasen förut. På denna sidan kan du se vart det bär av här näst och vilka utställningar samt resultat vi har medverkat på. Utställningstabellen ser du nedanför bilderna.


Här kommer jag att presentera resultaten av våra senaste utställningar:ÖSTK - Nyköping - 2017-03-26

Klass 5: IC S*Rytorps Fade to Black - CAGCIB - Grand Internationell Champion


VK/ÄK - Västra Frölunda - 2017-03-25

Klass 9: Fenix Eye Harry - CAC, BIV


NERK - Örebro

Klass 11: Fenix Eye Harry - Ex.1, NOM


ÄK - Västra Frölunda 2016-12-03

Klass 12: Fenix Eye Harry - Ex.1


SKKK - Specialutställning för Turkisk Van 2016-08-13

Klass 3: GIC S*Rytorps Holy Diver - CACS, NOM, Bästa hona totalt

Klass 3: GIC S*Wi'nte Sams River Song - CACS, BIV


*World Winner Show - Malmö - 2015-10-24/25


Klass 3: GIC S*Rytorps Holy Diver - CACS, BIV

Klass 5: IC S*Wi'nte Sams River Song - CAGCIB,Grand Internationell Champion - NOM

IC S*Rytorps Lady of the Lake - Ex.2

IC S*Rytorps Dani California - Ex.3

S*Rytorps Fade to Black - CAC


VILKEN HELG!!!


Var ska jag börja? jag trodde jag skulle dö av trötthet då jag först inventerat på jobbet fram till kl.01 på fredagnatten och sedan kl 3 klev upp igen för att stoppa hela familjen och katterna i bilen för att bege oss till vår största utställning någonsin. WW-15! Jag har alltid inventering denna helgen, och WW ligger alltid denna helgen så jag missar det alltid. Men nu när det var i Sverige så kunde jag inte missa detta häftiga event.


Vad som var än mer galet var mina katters resultat. Diva var rätt tjurig och ville inte bli tagen ur buren av assistenten. Men assistenten var också extremt osäker och visade det och då tog Diva över direkt.


Jag fick rycka in och ta ut henne ur buren, vilket gick fint. Domaren var en ny bekantskap. Cristiano Sandon. Jag blev grymt positivt överaskad! Han älskade Diva! Trots att hon betedde sig som en tokkatt så gav han henne betyget: "the most beautiful Turkish Van I have ever seen". Hon belv därefter BIV i konkurrens med två yngre fina damer. Jag blev otrolgit stolt!


Därefter var det dags för blåpaddorna. De hade fått domaren Dorte Kaae. Jag har goda erfarenheter av henne sedan tidigare. Men man vet aldrig. Rivan hade chans till titeln Grand och jag var mycket spänd på detta. Men Dorthe tyckte absolut hon var värd certet i klass 5 och hon fick vänta kvar för att jämföras med Rikard och Annikas padda för att hon skulle säga vem av dem som skulle gå vidare till NOM-ringen. Hon valde Rivan. Inte helt tydligt varför men något med huvudet helt klart.


När det var dags för NOM så stod Rivan mot två Main Cooner. Jag hade inga större förväntningar. Jag vet hur hård konkurrensen är. Men döm om min förvåning när Rivan tar hem det! Hon blir nominerad på World Winner Show!!!

Jag var utom mig av glädje!


Panelen var på söndagen. Tyvärr var Rivan bara på scenen en kort stund, Assistenten förklarade att de tyckt att hon var spänd och att det nog var bäst för henne att inte utsättas för 16 domares kläm och känn... Jag tyckte det beslutet togs lite väl hastigt men, ja ja. Oavsett. Hon blev NOM. På WW. Just sayin!


Tre katter från min uppfödning var också på plats. Lady och Dani som båda konkurrerade om samma cert som katten IC S*Megalaster's Van Zelma. Tyvärr (för min del och för Angelicas del) så tog Zelma certet och Lady blev ex.2 och Dani ex.3. Så klart trst för Angelica. Men extremt sällsynt att vi har så många konkurrenter.


Fabbe var också på plats. Han uppförde sig exemplariskt och tog sitt andra CAC. Han är super go och charmar alla han möter.


Bilder från WW kommer! Nu blir det troligen en paus i uställandet tills efter näta kull. Tror mina tjejer behöver det också.*BURAK 2015-09-26


Klass 5: IC S*Rytorps Holy Diver - CAGCIB - Grand Internationell Champion

Klass 5: IC S*Wi'nte Sams River Song - CAGCIB


Diva tog den ärofulla titeln Grand Internationell Champion! Som den första katt med mitt stamnamn! Hon var lite tjurig men domaren Raymond Saetre hanterade henne helt perfekt och hon klara det ändå fint! Jag är otroligt stolt och glad!


Rivan tog sitt näst sista cert till Grand och jag hoppas hon tar samma fina titel på nästa utställnin i Malmö... Hon var också uppe för NOM men en skogkatt tog sig vidare i stället för henne.


*DARAK 2015-08-08


Klass 5: IC S*Rytorps Holy Diver - CAGCIB

Klass 5: IC S*Wi'nte Sams River Song - CAGCIB


En tokig bedömning enligt mig, där domaren ansåg att profilen, inte nosen, skulle vara rak. VIlket mina katter inte har... de fick ändå cert vilket jag är nöjd med då jag åkt hela vägen till Danmark för det. Det var ändå en trevlig dag med många glada goda van vänner, både danska och svenska!


*VÄK 2015-06-27


Klass 5:  IC S*Rytorps Holy Diver - CAGCIB

Klass 5: IC S*Wi'nte Sams River Song - CAGCIB

Klass 5: IC S*Rytorps Lady of the Lake - Ex.2

Klass 5: IC S*Rytorps Dani California - Ex.1 CAGCIB

Klass 11: S*Rytorps Dyers Eve - Ex.1


En fantastiskt rolig utställning där jag fick träffa många av mina avkommor! Jag tror faktiskt inte det varit så många katter som jag fött upp på någon utställning, bortsett från när jag ställde kull för många år sedan!


Lady som inte blivit utställd på jättelänge uppförde sig fantastikt! Dani var lite blygare men fick en fantastiks bedöming. Lilla Iiva var yngst av mina S*Rytorps avkommor och hon var också en glad prick som charmade de flesta. Diva och Rivan fick också härliga bedömningar. Domaren för dagen var Aliosha Romero och jag måste säga att jag var grymt imponerad över hans trevliga sätt att döma! Av honorna valde Aliosha Diva att ta med till sin nominerings ring men han valde en annan katt till panelen. Det var trots allt 4 andra vanhonor som hon slog ut så det får jag var mycket nöjd med.


Dani som ställdes ut även på söndagen lyckades då bli NOM för domare Hannah Jensen!


*DACKE - 2015-04-18


Klass 11: S*Rytorps For Whom the Bell Tolls - Ex.1

Klass 5: IC S*Rytorps Holy Diver - CAGCIB

Klass 5: IC S*Wi'nte Sams River Song - CAGCIB - BIV
Tjejerna och jag besökte Dacke kattens utställning i Gislaved där vår rasföreningen Vangoran också hade sitt årsmöte. Det var en trevlig tillställning med många katter och goa ägare. Bland annat ställde Christina och Jimmie Midflo ut lilla Bella igen i klass 11. Hon var lite mer medveten om alla katter och lukter denna gången men skötte sig fint. Domaren komenterade så klart fläckarna men hon fick ändå beröm för sin typ och fina pälskvalitet.


Domaren vi hade var Lene Glem från Danmark. Jag har inte haft henne tidigare men måste säga att hon var mycket sympatisk och trevlig. Upplevde att hon alltid sa något bra om varje individ. Vi hade 7 Turkiska Vanar på plats, som var delade på 3 domare. En riktig charmör vara Anette och Leif (S*Tufvans) nya hane S*Tufvans Aeneas, en cremefärgad oddeyed kille som var super cool! Hoppas han ska få bli pappa till en kull med Rivan i framtiden!


Rivan blev BIV i konkurrens med Rikard och Annikas Tea, och sin dotter Bella. Det var en hård kamp och inte alls skälvklart. Så jag är mycet stolt och nöjd över den bedriften! Rivan fick också certet i klass 5 i konkurrens med Tea.

Diva hade ingen konkurrens om certet som hon fick med en fin bedömning. Hon var sedan uppe för NOM men det gick till en birma denna gången.


Nästa show blir i Värmland i juni. Nu får vi någon månads paus!


 *Scandinavian Winner Show 4-5 april


Klass 11: S*Rytorps Fade to Black - Ex.1

Klass 5: IC S*Rytorps Holy Diver - CAGCIB

Klass 5: IC S*Wi'nte Sams River Song - CAGCIBFabbe skötte sig fint på hela utställningen och bara tog det lugnt. Han fick en ok bedömning, men har fortfarande lite att växa i.

Diva tog certet i konkurrens med IC S*Wailet's Raring och det var roligt, samtidigt som hon fick komma upp till nominering men kom inte vidare mer sen. Rivan tog sitt första cert i klass 5 och skötte sig fint.


*GRK - 2015-02-14


Klass 7: CH S*Wi'nte Sams River Song - CACIB - Internationell Champion!


Domaren Jörgen Billing gav Rivan sitt sista cert i klass 7 och hon kan numera titulera sig IC! Dessutom är hon direktkvalificerad till vinnarutställningar som SW och WW! Han tyckte hon var lite rund om magen och hade något små öron, vilket jag kan hålla med om. I övrigt tyckte han om henne. I hans ring blev hon nr.10 av alla vuxna katter. Dock skulle han bara välja ut 5 till sin ringfinal och då fick hon inte vara med. Men av 40 vuxna katter så tycker jag det var ett rätt ok resultat ändå.


* NERK - 2015-02-07


Klass 12: S*Rytorps Fade to Black - Ex.1


Domare var Annelie Persson som tyckte Fabbe var en sån där katt som man kunde bolla med lite hur som helst. Han skötte sig superfint men behöver växa till sig ytterligare i huvudet. Go Fabbe Go! :-)


* ÄDELKATTEN - 2014-12-06


Klass 5: IC S*Rytorps Holy Diver - CAGCIB

Klass 7: CH S*Wi'nte Sams River Song - CACIB - BIV -NOM

Klass 12: S*Rytorps For Whom the Bell Tolls - Ex.1

Klass 12: S*Rytorps Dyers Eve - Ex.1


En helt otrolig dag!!

Rivan fick den bästa bedömning jag någonsin fått på henne hos Raymond A Saetre. Han berömde hennes typ, päls, presentation och temperament. Hon blev BIV (!) i konkurrens mot sin dotter Bella och Elofssons otroligt fina Petra! Jag blev väldigt förvånad och glad över detta. Dessutom tyckte han så bra om henne att hon också blev nominerad. Hon skötte sig fint i panelen även om hon hade många ben och var lite trött på det hela mot slutet.


Diva fick  åter igen en helt sagolik bedömning, hon fick vara med i uttagningen till panel hos Hannah där hon bland annat stod mod Barbro Åbergs vackra skogis och Eva Porats vackra birma! Det blev så klart Evas hona som blev nominerad. Den katten är också på topp på Sveraks Årets kattlista. Att Diva fick vara ensam kvar i ringen (av sju honor) mot Evas hona är för mig otroligt stort. Den bedömning hon fick inför den publiken var helt sagolik och det är något jag kommer leva på länge! Bland det största jag varit med om under min karriär som utställare faktiskt. Då har jag ändå ett och annat BIS i bagagen.


Sisit och minst (!) så fick jag också träffa Bella och Iivan som var på deras första utställnig. De skötte sig super fint! Båda hade växt till sig och tyvärr tyckte jag Raymond gav Bella oförtjänt mycket skit för sina fläckar men hon var cool och superfint presenterad. Även Iivan med sina många ben skötte sig fint men förlorade BIV mot sin två veckor äldre halvbror som kommit lite längre i utvecklingen. Grattis till S*Wailet's Willis!


* BIRKA


Klass 12: S*Rytorps Fade to Black - Ex.1


Domare var Kristiina Rautio som tyckte Fabbe var en lovande kille! :-)


* ÖSTFOLDKATTEN - 2014-10-11


Klass 7: CH S*Rytorps Holy Diver - CACIB, NOM, Internationell Champion

Klass 7: CH S*Wi'nte Sams River Song - CACIB

Klass 7: CH S*Rytorps Dani California - CACIB, Internationell Champion


Rolig utställning där Diva fick speciellt beröm för sitt temperament av en kategori II domare som egentligen inte dömde denna dagen, Aliosha Romero. Jag blev otroligt stotl! Hon blev nominerad till panel, skötte sig utmärkt och fick en röst! Steven Jones dömde Diva och Marek Chadaj dömde Rivan.


* SPINN - 2014-05-24

Klass 7: CH S*Rytorps Holy Diver - CACIB, NOM

Klass 9: S*Rytorps Dani California - CAC: Champion


Diva fick en superbedömning av Hannah Jensen som också nominerade henne till panel! Denna gången klarade hon panelen fint.Dani var lite orolig men skötte sig ändå bra. Hon fick sitt tredje CAC och blev Champion! På utställningen var också PR S*Megalasters Van Zmilla som tog cert i klass 8 och S*Wailet's Uriel (Bamse) som fick sitt andra CAC. Vi fick också äran att träffa Anglicas senaste tillskott, SE Anjivan's Caffe Macchiato, en riktig liten pärla! Hon fick ex.1 och skötte sig jätte fint! Kul att träffa så många turkar!* BIRKA - 2014-04-19


Klass 9: S*Rytorps Venice Queen - CAC


Venice ägare Eva Myhrenberg ställde ut henne för första gången. Hon fick sitt cert och fick beröm men domaren tyckte hon behövde växa i sitt huvud lite. Jag tror säkert hon kommer utvecklas fint efter sin första kull som nu är planerad med deras egen hane S*Megalaster's Van Zvante som också tog sitt första cert.


* ÖSTK - 2014-03-22


Klass 9: S*Rytorps Dani California - CAC


Angelica Bråth ställde ut Dani för andra gången. Denna gången hade hon konkurrens om certet med två andra honor men hon slog dem båda! Stort grattis till Angelica och Dani! <3


* NERK - 2014-02-16


Klass 9: S*Rytorps Dani California - CAC


Angelica Bråth ställde ut S*Rytorps Dani California som hon tog över från hennes tidigare ägare Elina under 2013. Detta var Danis första utställning och även om hon tyckte det var läskigt så gick det bra och hon fick en fin bedömning av Hannah Jensen.


* ÄK - 2013-12-07


Klass 7: CH S*Rytorps Holy Diver - CACIB, NOM

Klass 9: S*Wi'nte Sams River Song - CAC, Champion


En rolig utställning då vi lyckats skrapa ihop 7 st Turkiska Vanar på samma utsätllning! Alla fick sina cert, två blev Champion, Rivan var en av dem! En blev Premier och Diva blev dessutom nominerad. Dock klarade hon inte pressen när hon skulle upp till bedömning i panelen så jag fick dra henne, men det var en lyckad dag för oss alla ändå!


* VK - 2013-09-28 + 2013-09-29


Klass 9: S*Wi'nte Sams River Song - CAC

Klass 9: S*Wi'nte Sams River Song - CAC


VK är den klubb jag är medlem i. I år har jag trappat ner på min medverkan i klubben men jag hjälpte ändå till lite grann. Denna gången med att sitta i inchecket och med att hjälpa till i sekretariatet. Rivan var med båda dagarn, första dagen ställdes hon ut för Luigi Comorio och andra dagen för Annelie Pettersson. Hon fick sina cert av båda men inget mer och det kändes helt ok då hon är ung ännu.

Tures FIFe kokard.