In Memorian

Våra katter

"Det finns inga vanliga katter" - Colette

"Katten är tänkt att lära oss att inte allt i Moder Natur har ett syfte." - Garrison Keillor


Vänner som vandrat över regnbågsbron:


 • SP & IC S*Tufvans Turiddu - Ture
  Min äldsta van och min näst första. Den katt som jag aldra först valde av rasen och som valde mig - Ture var min katt. Så mycket vi upplevt och så mycket glädje du givit mig. Du var den katt som fick mig förälskad i rasen. Jag kommer sakna dig och älska dig för alltid. Lägg nu din svans om Phoenix i en kram och srping ut på de evigt gröna ängarna. Ture fick somna in den 15 januari 2020 då han hade cancer som spridit sig till flera ställen.
 •  Phoenix 
  Vår älskade älskade huskatt. Finns så mycket att säga om honom som inte kan få plats här. Han var verkligen älskad av alla han mötte och han tyckte om både andra djur och alla människor. Han fick somna in den 7 januari 2020 då hans kropp var tärd av sjukdom. Hela familjen sörjer vår fina vän.
 • S*Rytorps Lilla ängel :
 • Den lilla som bara fanns en dag
 • Vissa saker är svårare att förstå och acceptera än andra. Tillexempel varför den lilla ängeln inte kunde få stanna hos mig som jag önskat och hoppats att hon skulle. Men så blev det inte. Perdita och Ramtis lilla flicka levde bara en endaste dag. Men är ändå så älskad och så saknad. Nu vilar den lilla sköldpaddan under björkarna i vår trädgård.
 •  Den minsta lilla tjejen från Ronnie James Dio kullen:
 • Vi fick fem kattungar i den andra kullen efter Ramti och Perdita. En liten sköldpaddsflicka var mycket mindre än de andra. Vi trodde vi skulle få fart på henne men hon orkade aldrig igenom ett dygn. Jag hittade henne livlös under Perdita efter ca ett halft dygn. Vi fick acceptera detta och låta livet ha sin hårda gång. Hennes fyra syskon fick fylla hennes plats också och låta oss glädjas åt dem även om det kändes tungt.
 •  S*Rytorps Pretty Little Ditty - Ehster
 • Lilla Ditty föddes som sista kattunge i Divas första kull. När hon kom ut trodde jag först hon var ytterligare en röd tjej, det hade redan fötts tre röda. Men strax såg jag hur svansen hade svarta stänk och jag gladde mig åt den lilla paddan! Men efter fyra dagar i livet började hon tappa i vikt. Hon kravlade ut ur boet och la sig utanför - för att dö. Då trodde jag att hon kunde ha fått fostervatten i lungorna eller något som gjort att hon drabbats av denna plötsliga vändning. Jag kämpade dag och natt för att mata henne med ersättning och lägga henne till tutten. Hon fick följa med mig till jobbet för att jag skulle kunna mata henne varannan timma. Snart låg hon långt efter sina syskon i vikt och jag började tycka det kändes hopplöst. Jag tog det svåra beslutet att låta henne vara hemma med Diva och syskonen. Den dagen gick jag till jobbet med tungt hjärta. När jag kom hem var jag säker på att hon skulle vara död. Men döm om min förvåning när hon låg och tuttade! Hon var minst i kullen under hela upppväxten och det tog lång tid för henne att komma i kapp. Jag vaccinerade henne inte då de andra fick sin första spruta. I stället bad jag veterinären lyssna på hjärta och lungor för att höra om något var fel. Han hittade inget. Jag bestämde då att hon skulle få flytta. Jag hittade en fantasisk familj till Ditty i Karlstad - Linda och Mikael ville bli hennes ägare. När hon var 16 veckor flyttade hon till dem. Vild och busig som sin kvarvarande syster Maggie gav hon sig av på egna äventyr. Tyvärr han inte Ditty bo i sitt nya hem mer än någon månad innan de upptäckte att hon verkade trött och nös mycket. Efter ett besök hos veterinären med kontroller som gjorde att hon nästan fick andnöd visade det sig att hennes hjärta var förstorat och tryckte på lungorna. Lilla Ditty, som blev döpt till Ehster hos Linda och Mikael, fick somna in. Alla mina goda vänner i den Turkiska Van världen hade följt Dittys öde och alla blev tagna av den lilla tjejens kämparglöd. När hennes dagar slutade i förtid var det inte bara jag och hennes ägare som var förkrossade. Lilla Ditty kommer bli ihågkommen som en stor liten katt. En fighter! Spring nu fritt utan krämpor min lilla tjej - på de evigt gröna ängarna! Det är du värd! <3
 •  ...
 •  ...
S*Rytorps Pretty Little Ditty TUV f 62

S*Rytorps Pretty Little Ditty - TUV f 62

S*Rytorps Pretty Little Ditty TUV f 62
S*Rytorps Pretty Little Ditty TUV f 62

S*Rytorps Pretty Little Ditty  - TUV f 62

S*Rytorps Pretty Little Ditty TUV f 62

S*Rytorps Pretty Little Ditty - TUV f 62

Över regnbågsbron


Vi har förlorat några av våra kära fyrbenta vänner. Här är en vacker dikt som kan trösta när det känns tomt. 


And God asked the feline spirit:

Are you ready to come home?

oh yes, quite so, replied the precious soul

... And, as a cat, you know I'm most able

To decide anything for myself


Are you coming then? asked God.

Soon, replied the whiskered angel

But I must come slowly.

For my human friends are troubled.

For you see, they need me, quite certainly.


But don't they understand? asked God

That you'll never leave them?

That you souls are intertwined for all eternity?

That nothing is created or destroyed?

It just is...forever and ever and ever.


Eventually they will understand,

Replied the glorious cat.

For I will whisper into their hearts

That I am always with them

I just am...forever and ever and ever.Lilla Ditty som inte fick stanna - vila i frid! Du berörde många med din kämparglöd!