Phoenix

Våra katter

"Det finns inga vanliga katter" - Colette

Phoenix

Phoenix


Phoenix

Phoenix


Phoenix

Phoenix


Phoenix

Phoenix


Biografi


  • Född: 2004-05-07, i Höörby.
  • Död: 2020-01-07, Kungälv.
  • Ras: Långhårig huskatt
  • Färg: Blå tigré
  • Född hos: Carina Kyllerman
  • Meriter
  •  
  • 2 x BOX
  • 7 x NOM
Phoenix

Phoenix


Vår stora blåtigré huskatt Phoenix hämtade jag och Andreas upp i Höörby 2004. Vi har inte ångrat oss en sekund. Phoenix är en av världens underbaraste katter.


2004 föddes Phoenix i Höörby. När vi var där tittade vi egentligen på en annan kattunge. Men kvinnan som sålde honom hade många huskattungar tillsalu. När vi satt och gosade med några ringde hennes telefon. Ett par avbokade en kattunge och hon sa: "ja då kan jag ju visa honom, annars är det ingen idé då alla som träffar honom bara blir förälskade direkt." Phoenix hade precis blivit avbokad och i samma stund som vi tog upp honom föll vi pladask. Vi hade ingen kattbur med oss då tanken inte var att vi skulle slå till direkt. Men sagt och gjort. Phoenix satt i mitt knä hela vägen hem.


Phoenix är stor, lurvig och orädd. Han gillar alla som gillar honom. Han har inte haft problem med några andra katter eller hundar för den delen. Människor gillar han också. Gärna kramas med tassarna runt halsen. Mat gillar han, mycket och ofta. Han är lite utav en slasktratt som både gillar kattmat i alla former men gärna också allt från bullar till krov.


Förr ställde jag ut honom en del i huskattsklass. Det gick hyfsat då han älskar att visa upp sig och få all uppmärksamhet. Men däremot fanns det de domare som ansåg att han såg ut att ha skogkatt i blodet och på grund av det inte premierade honom. När Phoenix  råkade ut för en olycka och vi var tvungna att amputera en del av svansen tog lite utav glädjen att ställa ut slut. Så när Ture blev utställningspensionär blev Phoenix det också. Han har spendetat sina dagar som glad pensionär här hemma, tillsammans med sin bästa kompis Ture.


Bilden till vänster togs i vår kattgård. Lyckades  fånga Phoenix mitt i en rörelse då han spottar ut ett grässtrå!

I januari 2020 så tog Phoenix sitt sista andetag då vi lät honom somna in hos vår veternär. Jag och barnen var hos honom och han spann in i det sista. Phoenix blev 15 år och 8 månader. Han kommer alltid ha en stor plats i våra hjärtan och vi saknar honom enormt. 


Phoenix